21 april 2010

Glasskål från Riihimäki glasbruk Finland

Hittade en stor glasskål på fot. Glaset är blått, vilket inte är min favoritfärg just nu, men jag föll för den ändå... Made in ...nd, kan man se på etiketten, förmodar att det står England? Ser ut som om det är pressglas som är gjort i två delar. Ny eller gammal? Ingen aning, har du?
Tackar för kommentarerna från http://www.antasnaque.blogspot.com/ som trodde den var polsk från ca 70- talet. hon hade flera likadana i olika storlekar. Kul!
Har nu fått reda på att den är finsk och kommer från Riihimäki glasbruk!

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Ny tävling på www.brafabnews.se.
  Kul om du vill vara med!
  Mvh/Mattias

  SvaraRadera
 2. Hej! Tittar in på din trevliga blogg för första gången och får se den turkosblå pressglasskålen. Jag har flera i samma färg och mönster, men olika storlekar.
  Jag hoppas att jag nu inte är helt "ute och cyklar", men jag har för mig att skålarna kommer från Polen, "Made in Poland".
  Alldeles nya är de inte, jag har nog haft mina sedan sena 1970-talet eller möjligen tidiga 80-talet.

  SvaraRadera
 3. Ingen aning, men den är väldigt vacker!

  SvaraRadera
 4. Har en liknande i mörk grönt.
  Trevlig blogg du har.

  SvaraRadera
 5. Hej Turkosa skålen är tillverkat i Finland på Riihimäki glasbruk. I Finland är skålen värt 1000-1500 kronor.

  SvaraRadera
 6. Vad kul! Jag älskar finskt glas! Nu blev jag riktigt glad, ska genast söka på glasbruket! Tack snälla, för informationen!

  SvaraRadera
 7. halloij,, ja nog är den Finks alltid, en riihimäkis glasskål. Finns i flere olika färger o ch storlekar oxå. Jag har just köpt mej en mindre en i brunt glas för 12 euro, ca 120 kr. Googla så finner du dem!

  SvaraRadera