04 juni 2012

Gefle - Upsala Ekeby

Var på auktion/loppis i lördags. Fantastiskt roligt, en riktig folkfest! Det var ett dödsbo från en riktig samlare, där kunde man hitta roliga grejer... Jag fyndad detta i loppisen....man kan ju undra varför det inte auktionerade ut, när så mycket annan bröte gjorde det... 15 kronor för båda! Jo, det är sant!
Jag såg att det stod Upsala Ekeby och tog det direkt.
Här kommer lite information från Herr Movarp på Porslinsbloggen: Det är Gefle porslinsfabrik som är tillverkare. Upsala-Ekeby är koncernens namn i detta fall, dvs den är inte gjord på Upsala-Ekeby (Ekeby bruk). Fatet hör till M-serien av Lillemor Mannerheim, tror det är den största M-skålen (M 18?), medan vasen är formgiven av Arthur Percy.

7 kommentarer:

 1. Snygg serie, vet faktiskt inte om denna dekoren har något namn, men det är Gefle porslinsfabrik som är tillverkare. Upsala-Ekeby är koncernens namn i detta fall, dvs den är inte gjord på Upsala-Ekeby (Ekeby bruk).
  Fatet hör till M-serien av Lillemor Mannerheim, tror det är den största M-skålen (M 18?), medan vasen är formgiven av Arthur Percy, kommer inte ihåg modellnumret, men man kan kanske se det i godset (I-någonting borde det stå) Kolla i godset under, där kan modellbeteckningen synas inpräntad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Herr Movarp! Du sitter inne med en kunskapsbank som är grym! Det är så kul att få veta lite om sakerna man hittar! Jag citerar dig i inlägget, hoppas det är ok!

   Radera
 2. Fick resten av auktionsbesökarna hjärnsläpp eller...? Tur att du va vaken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl säga att jag hängde på låset...☺

   Radera
 3. Kul när det går att fynda så snygga grejer!

  SvaraRadera
 4. Grattis till ett verkligt fynd! Skulle passa bra här hemma ;)fd kollega I

  SvaraRadera
 5. Ojojoj, vilket fynd! Och inte nog med att det var ett väldigt bra ekonomiskt fynd, de är ju supersnygga också! :)

  SvaraRadera