13 oktober 2010

Mina syprojekt

Den här rosa väskan var det första jag gjorde. Jag har inga mönster så de är inte perfekta...När min väninna tittade på väskan sa hon:
-vad käckt, den är ju vändbar!
Jag:
-Va, är den?
så nu vet jag hur man gör vändbara väskor, det hade jag ingen aning om...(eftersom jag knappt sytt förut
Sedan sydde jag en lite grön väska av retrotyger. Det grönblommiga tyget kommer från en jätteduk jag fyndade förra sommaren. Inuti är det ett blå/grönt 70-tals påslakan. Den är perfelt att ha i handväskan och fylla med diverse krafs... Den här väskan sydde jag till en Ebba Grön älskande rocktjej. Det svarta tyget är nytt, men inuti är det ett läckert rosa/svart/grönt 70-tals påslakan jag fått av en arbetskamrat.Sen blev det en medicinväska för våra resor. Släpar ju alltid med diverse medikamenter för att minimera sjukdomsrisken...Nu har jag en väska för det ändamålet! Använde ett vitt gammalt underlakan från farmor, där sydde jag på ett rött kors jag gjort genom att smälta plastpåsar(hittade tekniken på nätet). Inúti är det ett 70-tals påslakan och en genomskinlig vaxduk!
Puh, det var inte lätt!!!
Min senaste väska är sydd av nya tyger...Göksäter säljer tyger för 10 kr/metern så man kan verkligen fynda där! Den här förgyllde jag med en "Maria Montezami" tofs och enfärgat grönt foder. Axelremmen har jag gjort i två delar som jag gjort en stor knut upptill.(syns inte på bild)

Nästa projekt börjar växa i huvudet..

2 kommentarer: