10 juli 2011

Vad är tillåtet på loppis?

I onsdags var vi på en stor årlig loppis med HYSTERISKT mycket folk!!! Det var armbågar, vissa vassare än andra, överallt. Där, mitt bland allt folk fick jag se en skymt av en bricka med en FANTASTISK 70-tals servis med kanna, koppar och allt. Vitt och orange, urläckert! En sån där som man blir så lycklig av! Jag skulle precis försöka ropa till damen bakom bordet och fråga om priset när en annan tant hann före att ställa frågan....40 kronor! Va?!Jag ville klösa tanten! Nu är jag uppfostrad till att inte göra så, men jag VILLE! Nu är frågan: Vad tycker ni är ok på en loppis (inte klösa och slåss förstås.....), men kan man börja bjuda över? ;o) eller ska det vara först till kvarn och låta den personen gå hem lycklig med sitt fynd? Jag lät tanten göra sitt fynd, medans jag gick hem med en besviken klump i magen för det missade fyndet och lite skräp (var ju tvungen att köpa nåt...som ni får se en annan dag, för jag har inte hunnit fota ännu...(det var inte så mycket att visa ändå) Näst loppis ska jag vässa mina armbågar! Kruka med guldfötter, okänd stämpel. Någon som ser vad det står, eller känner igen den?6 kommentarer:

 1. Jag försöker att ta loppis som nöje och med en klackspark. Vassa armbågar och hysteri är inte kul! Men visst är det surt när ett sånt tillfälle går ens näsa förbi. Kram HElena

  SvaraRadera
 2. Hej Marie! Fy sjutton vilken trist stil, ibland undrar man verkligen över folks beteenden. Krukan var i alla fall jättefin. Hoppas du har en skön sommar, jag är tillbaka från Norge och fit for fight på bloggen igen. Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det är på loppis som överallt annars, behandla andra som du själv vill bli behandlad. Har inget emot att den som springer snabbast får första tjing på sakerna men att knuffas och vara otrevlig är inte ok. Har jag sett att någon fyndat något jag hemskt gärna vill ha har det hänt att jag frågat om jag kan få köpa det, en taktik som tyvärr inte gett utdelning än dock...

  SvaraRadera
 4. Jag brukar låta den som håller i saken med händerna få första tjing. Står jag närmast och någon annan tjoar längre bort ifrån säger jag till att jag var först. Men jag ger mig hellre än att börja tjafsa.

  Tycker det är jättejobbigt med endel som har väldigt vassa armbågar. Lite djungelns lag som råder på loppisarna ibland.

  Det finns dock tillfällen när jag lägger näsan i blöt. Det har hänt ett flertal gånger faktiskt. Ofta när det är små killar som står och säljer sina starwars-leksaker. Inte alltför sällan kommer sluga beräknande vuxna och PRUTAR på redan för billiga priser. Det tycker jag är lågt, lågt, lågt gjort. Då säger jag till att personen i fråga nog bör betala det billiga pris han erbjudits i första hand. Vissa saker prutar man inte på. Basta!

  SvaraRadera
 5. Kan inte låta bli att le åt Din text, och drar mig till minnes en episod på Österlen där jag bor. Det var en stor stor loppis på en fotbollsplan, min yngsta son Gustaf och hans Malin ville ha ett skåp, och det tänkte jag att de skulle få. Det var visning en timme innan 'startskottet' och folk samlades vid 'sina darlingar' och en intern auktion startade, i form av budgivning, och 'lappar uppdaterades' ständigt.

  Jag tänkte att mina ungar skulle få detta skåp, själv var de beredda att lägga en slant, men jag tänkte lägga till om det behövdes.

  Nåväl, startskottet ljöd och Malin och Gustaf hade lagt det bästa budet och skulle därmed få skåpet trodde vi. En man som arbetade där haffades och betalning skulle göras.....

  Då, från ingenstans, dök det upp en man och kvinna, röda av skam i ansiktet, grabbade tag i nyckeln till skåpet, och sa att det var deras. Vi var väl ett tjugotal runt skåpet som alla stått och bevakat det på det gemytligt och fridfullt sätt, och alla reagerade våldsamt på detta etiska övertramp.

  Jag kände att paret skulle ha mina armbågar i ögonen, om det så var det sista jag gjorde. Min reptilhjärna gick helt enkelt igång. Stackars personal inhämtades som också tyckte att detta var ett övertramp, och han sa helt sonika att vi fick ta om budgivningen....

  Paret var nu på gränsen till violetta i ansiktet, de hade ju fått 'vårt skåp' + ytterligare ett, för 400 kr. Vi hade lagt bud på skåpet på 700 kr. Alltså, nu djävlar tänkte jag, om jag så skall äta gröt resten av månaden, så skall de få en dust här... av mig.

  Det slutade med att jag hoppade av på 2500 kr, och paret fick ett skåp för denna summa, i stället för 400 kr.

  Min sensmoral är den klassiska; högmod går före fall.... eller hur?

  Så fram med armbågarna, det är djungelns lag som råder, även om man själv är en ödmjuk och väluppfostrad person!

  Agneta

  SvaraRadera
 6. Tror att det står TERRA under krukan. Ser man då och då, liksom IMPORT. Synd att inte snygga saker märks ordentligt.

  SvaraRadera