03 november 2009

U Keramik (Übelacker Zierkeramik)

Hmmm, ja det blev ännu en tysk golvvas... Denna är större än de andra, 50 cm hög, och lite grönare än bilden visar.
Etikett finns kvar med U Keramik (denna etikett användes runt 1957 tror jag), i botten står 1142/50 (50 är höjden, de andra siffrorna vet jag inte vad de står för. 100 kronor skulle damen ha för denna, men som sagt, den ingick i de totala 200 kronorna, med föregående bild och nästkommande...

(Nu känner jag(och framförallt min man, som inte delar mitt intresse)att det varit smartare att börja samla på något mindre...autografer tex, de får ju lätt plats i en liten pärm...)


4 kommentarer:

 1. Hehe.... Autografer hade inte varit hälften så roligt. Och så är de oftast inte speciellt snygga heller. Min man frågade mig för ett tag sedan om jag inte tyckte att "marknaden var mättad" vad gällde mitt porslinssamlande.
  ??????????
  Kan den bli det?
  Kramkram

  SvaraRadera
 2. Hallå där loppisletaren! Har nu gått igenom alla dina fynd. Underbart att titta! Jag och min man är också galna i loppisar. Och som tur är så är det precis som du skrev i ett inlägg, det som är skit för den ena är ett fynd för den andra! Jättekul att jag hittade din blogg i alla fall, länkar direkt! Ha det gott och fortsatt lycka till med fyndandet!
  /AnnaSara

  SvaraRadera
 3. Helena: självklart kan det aldrig bli mättat...vänta ska du se mitt nästa inlägg heheheh

  AnnaSara: kul att du hittat hit,välkommen! ska genast kolla din blogg!

  SvaraRadera
 4. Vet du något mer om denna vasen? :)

  SvaraRadera